برگزاری نشست مجازی رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور
تدبیر برای تحصیل دانشجویان در دوران کرونا

نشست مجازی (ویدئو کنفرانس) رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با هماهنگی دفتر وزارتی و به منظور بررسی وضعیت آموزش عالی کشور در سال تحصیلی 1399-1400 در تاریخ شنبه 21 تیرماه برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در این نشست که با حضور معاونان و مدیران این وزارت و حضور مجازی رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، دکتر غلامی با اشاره به همهگیری جهانی ویروس کویید ۱۹ و درگیر شدن تمامی کشورها با این بیماری اظهار داشت: این بیماری فرصتها و چالشهایی را فراهم کرده و موجب شده تا شکل جدیدی از تجربیات و تصمیمگیریها در امور مختلف در سطح جهان شکل بگیرد.
وزیر علوم با بیان اینکه بخش آموزش عالی نیز از شرایط جدید تاثیر پذیرفته است، گفت: در این شرایط دانشگاههای کشور نیز با چالشهایی روبرو هستند و البته این وضعیت موجب شده است تا مسئولان دانشگاهی در مقابله با آن و انجام بهینه امور، تجربیات بهتری به دست آورند.
وی با تاکید بر ریلگذاری قانونی در انجام تمامی وظایف افزود: ما باید از این فرصت به دست آمده نهایت استفاده را کرده و فعالیتهای این دوران را به احسن تبدیل کنیم، البته این نه تنها در بخش آموزش، بلکه در بخشهای پژوهش و فعالیتهای فرهنگی نیز باید برنامهریزیهای مناسبی انجام گیرد و عادتهای جدیدی در زندگی جامعه دانشگاهی به وجود آورد.
دکتر غلامی با بیان اینکه ستاد وزارت علوم زیر ساختهای لازم برای فعالیت دانشگاهیان در دوران شیوع کرونا را فراهم میکند، اظهار داشت: در سال تحصیلی آینده شرایط بهتر میشود و مبنای ما بر ارائه آموزش مجازی دروس دانشگاهی است، البته حضور دانشجویان برخی مقاطع در فواصل مختلف زمانی هم میتواند مناسب باشد.
وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاهیان باید به عملکرد دوران کرونایی یک نگاه کلان داشته باشند، گفت: همه دانشگاهها باید تجربیات عملکرد مطلوب خود در دوران کرونایی در بخشهای مختلف را منتشر کنند تا مورد استفاده دیگران نیز قرار گیرد و لازم است معاونتهای آموزشی و پژوهش و فناوری وزارت هم در این فرآیند همکاری کنند تا نتایج مطلوبی با استفاده از تجربیات هستههای علمی دانشگاهها به وجود آید.
دکتر غلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارائه گزارشها و نقطه نظرات ارزشمند رؤسای دانشگاهها در خصوص عملکرد مناسبشان در دوران کرونایی اظهار داشت: پشتیبانی های لازم در دوران کرونایی از دانشگاهها انجام میشود تا دغدغه رؤسای دانشگاهها به حداقل برسد و در این ارتباط دولت نیز در حد امکان کمک خواهد کرد.
وزیر علوم با تاکید بر برگزاری نشستهای مجازی در بخشها و مدیریتهای مختلف دانشگاهی گفت: برگزاری نشستهای مجازی یکی از فرصت هایی است که در دوران بیماری کویید ۱۹ به دست آمده و به مسئولان بخشهای مختلف دانشگاهی توصیه میکنم با برگزاری این نشستها در فواصل مختلف از همفکری و تجارب یکدیگر به خوبی استفاده کنند.
دکتر غلامی با تاکید بر عبور از روشهای سنتی در انجام امور آموزش عالی گفت: لازم است دانشگاههای کشور تجربیات خود در خصوص انجام امور آموزش مجازی و سایر امور در دوران شیوع کرونا را برای تثبیت و جمعبندی این دستاوردها و پایداری این تجربیات گردآوری کرده و به ستاد وزارت علوم ارسال کنند و در این راستا باید برخی از عادات سنتی در انجام امور را به سمت خدمت بهینه تغییر دهیم.
وی افزود: مدل آموزش عالی کشورمان با مدل آموزش عالی کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی تشابه زیادی دارد و ما میتوانیم با بومیسازی تجربیات آنان در انجام امور، برنامهریزیهای مناسبی داشته باشیم.
شایان ذکر است در ابتدای این نشست، دکتر مسعود شمسبخش، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی برگزاری نشست مجازی رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را فرصتی برای برنامهریزی مناسب امور آموزش عالی دانست و ضمن تبریک به معاون جدید پژوهش و فناوری و رئیس جدید مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی، برای جناب آقایان دکتر برومند و زکائی که دوران تصدیشان پایان یافته است آرزوی سلامتی و موفقیت نمود.
همچنین قبل از سخنان وزیر علوم، معاونین آموزشی و دانشجویی به صورت حضوری و رؤسای دانشگاههای اصفهان، تبریز، شهید بهشتی،علم و فناوریمازندران،کردستان،جهرم،شهرکرد،گیلان،یاسوج،صنعتی جندیشاپور، علوم و فنون دریایی خرمشهر، حضرت معصومه(ع)، صنعتی اصفهان،خوارزمی،علامه طباطبایی و صنعتی امیرکبیر به صورت مجازی به بیان نقطه نظرات، تجربهها و دیدگاههای خود درباره موضوع نشست پرداختند.
عکس: سایت وزارت